Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ετοιμάζονται νέες αλλαγές στον «Καλλικράτη»

BOYTSIS

Ο ασκός του Αιόλου αναμένεται να ανοίξει και πάλι, καθώς η Κυβέρνηση ετοιμάζει αλλαγές στον Καλλικράτη, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και χωροταξικές ανακατατάξεις.

Πέντε χρόνια μετά την εφαρμογή του προγράμματος, το οποίο συνοδεύτηκε από μηδενικούς πόρους για τους νέους δήμους, και παρότι ο υπουργός Εσωτερικών προσπαθεί να βάλει φρένο στις αλλαγές διοικητικών ορίων, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο, ότι το θέμα αυτό θα μονοπωλήσει τα νέα σχέδια με όσες εντάσεις μπορεί να επιφέρει.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε στις άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες στις οποίες θα προχωρήσει το Υπουργείο του.

Σε ό,τι αφορά τον Καλλικράτη, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι «δεν θα αφήσουμε το χωροταξικό να σκεπάσει τα μεγάλα προβλήματα».

Χωροταξικές αλλαγές θα γίνουν επιμέρους σε μεγάλα νησιά και ορεινούς δήμους. Σε κάθε περίπτωση, θα ξεκινήσει προσπάθεια αναλυτικής καταγραφής των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί σε σχέση με αρμοδιότητες, πόρους και αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων.

Στόχος είναι να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο οι δήμοι στην ανθρωπιστική κρίση.


http://epiruspost.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...