Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Υπαρκτός κίνδυνος η λύσσα τονίζει η Π.Ε. Άρτας.( Ανακοίνωση )


FOX


Από αέρος εμβόλια αλεπούδων

Τέλη Νοεμβρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου στην περιοχή μας


Ανακοίνωση εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας για τους κινδύνους από την λύσσα με την οποία παρέχει πληροφορίες για τον ιό και πως μεταδίδεται καθώς για το τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες σε περίπτωση που έρθουν σε επαφή με το εμβόλιο.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Πληροφορήστε τον κοινωνικό σας περίγυρο και ειδικά τα παιδιά για τα παρακάτω: Ο κύριος φορέας του ιού της λύσσας στην Ευρώπη είναι η ΑΛΕΠΟΥ η οποία μπορεί να μολύνει άγρια ζώα και κατοικίδια θηλαστικά, ιδιαίτερα σκύλους και γάτες.

Κάθε άνοιξη και φθινόπωρο θα πραγματοποιείται ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΛΕΠΟΥΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ.

Στην ΠΕ Άρτας για το 2014 ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου έως τις αρχές Δεκεμβρίου για 5 περίπου ημέρες από το αεροδρόμιο του Αγρινίου.

-Τα εμβόλια δολώματα θα διανέμονται με αεροσκάφη.

-Τα εμβόλια δολώματα έχουν χρώμα καφέ (μοιάζουν με σοκολάτα) και έχουν μυρωδιά ψαριού που ελκύει τις αλεπούδες και απωθεί τους ανθρώπους.

-Τα εμβόλια δολώματα περιέχουν στο εσωτερικό τους μία πλαστική κάψουλα γεμάτη με το εμβόλιο (εξασθενημένος ιός λύσσας) σε υγρή μορφή.

ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΟΛΩΜΑ;

-Λαμβάνοντας υπόψη ότι το εμβόλιο για τον από τον στόμα εμβολιασμό της άγριας πανίδας περιέχει ζωντανό ιό, η άμεση επαφή του εμβολίου με γυμνά χέρια και ειδικότερα από άτομα ανεμβολίαστα ή ανοσοκατασταλμένα αντενδείκνυται.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης βρει ένα εμβόλιο – δόλωμα κοντά στην οικία του ή σε κατοικημένη περιοχή, δεν θα πρέπει να το πιάσει αλλά θα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα την αρμόδια κτηνιατρική ή δασική υπηρεσία. Επιπλέον σε περίπτωση άμεσης επαφής με το εμβόλιο- δόλωμα και κυρίως με το υγρό περιεχόμενο του δολώματος, οι πολίτες θα πρέπει να αναζητούν άμεσα ιατρική βοήθεια.

-Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται από τους κυνηγούς οι οποίοι την περίοδο εμβολιασμών εξέρχονται για κυνήγι με τα σκυλιά τους σε περιοχές όπου έχουν ριφθεί εμβόλια.

Πληροφορίες: τηλ.: 2681364468 & 2681364447»


ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...