Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Σε νέες περιπέτειες η Δωδώνη… Προς δεύτερο ξεπούλημα η Ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία

DODONH 17 7 13
Η απόφαση των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών να εκποιήσουν τις μετοχές τους στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη φαίνεται ότι αποτελεί το πρώτο μέρος του σχεδίου για τις εξελίξεις στην επιχείρηση.
Ενάμισι χρόνο μετά το αρχικό ξεπούλημα και τα Ρωσικά κεφάλαια που δεν έφτασαν ποτέ στην Ήπειρο, οι εξελίξεις γίνονται πιο ανησυχητικές από ποτέ.

Οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών αποφάσισαν ομόφωνα να πουλήσουν το 26% των μετοχών που κατέχουν στη Δωδώνη. Το επιχείρημα που προβάλλεται από την πλευρά τους είναι ότι δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν σε μία υποτιθέμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με αποτέλεσμα το ποσοστό αυτό να μειωθεί ή ακόμη και να εκμηδενιστεί.
Εκτιμούν δε ότι από την πώληση αυτή θα βάλουν στο ταμείο τους ποσό οκτώ εκατομμυρίων ευρώ περίπου, χρήματα που θα τους επιτρέψουν να βγουν από την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική θέση που βρίσκονται.
Έγκυροι κύκλοι αναφέρουν στο Epiruspost ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί το πρώτο μέρος για να υλοποιηθεί αυτό που είχε διαρρεύσει προ μερικών μηνών, ότι δηλαδή επίκειται νέα πώληση «πακέτο» της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη. Μάλιστα την τοποθετούν χρονικά στο άμεσο μέλλον, μέσα δηλαδή στους επόμενους μήνες.
Η SI η οποία κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο που πούλησε ο ειδικός εκκαθαριστής, είναι άγνωστο αν μέχρι σήμερα έχει καταβάλλει το τίμημα των είκοσι εκατομμυρίων. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο.
Παράλληλα είναι γνωστά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην αποπληρωμή των παραγωγών της Ηπείρου για το γάλα που παρέδωσαν στη Δωδώνη.
Είναι βέβαιο πια ότι δεν πρόκειται για κάποιον οικονομικό κολοσσό που επιδιώκει να επενδύσει σε βάθος χρόνου στην Ήπειρο και τον πρωτογενή τομέα.
Από την πλευρά τους οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, στάθηκαν εξ αρχής κατώτερες των περιστάσεων και μάλλον διευκόλυναν το ξεπούλημα της Δωδώνης. Η απόφασή τους να εκποιήσουν τις μετοχές, μπορεί να έχει οικονομικό περιτύλιγμα, πολιτικά όμως δεν αντέχει την κριτική.. Είναι άλλωστε βέβαιο ότι θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο αντιπαραθέσεων στην Ήπειρο.


http://epiruspost.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...