Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Πωλούνται σε ιδιώτες τα μεγαλύτερα υδροηλεκτρικά της Ηπείρου… Στη λίστα το Πουρνάρι Ι και ΙΙ

POYRNARI

Στη μικρή ΔΕΗ κατέληξαν τα δύο σημαντικότερα υδροηλεκτρικά της Ηπείρου, το Πουρνάρι Ι και ΙΙ, στο σχήμα δηλαδή που με βάση το νομοσχέδιο που κατατέθηκε οδεύει προς ιδιώτες.
Στη νέα εταιρία, η οποία θα δημιουργηθεί ως 100% θυγατρική της ΔΕΗ και στη συνέχεια θα πουληθεί μετά από διεθνή διαγωνισμό, θα εισφερθούν μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από λιγνίτη, φυσικό αέριο και υδροηλεκτρικά που αντιστοιχούν στο 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ καθώς και το 30% των πελατών χωρίς, όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο, να είναι απαραίτητη η συγκατάθεσή τους.
Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ: «Με τη δημιουργία νέας ανταγωνιστικής επιχειρήσεως στον τομέα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ενθαρρύνονται οι επενδύσεις στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και συνακόλουθα η δημιουργία θέσεων εργασίας στον οικείο κλάδο.
Επίσης, αυξάνεται η εξωστρέφεια της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή ισχυρών διεθνών παικτών στην ελληνική αγορά, την προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων και τελικά τη μείωση των τιμών ενέργειας στον τελικό καταναλωτή».
Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή.
Το υδροηλεκτρικό Πουρναρίου βρίσκεται ενάμισι χιλιόμετρο από την Άρτα, στον ποταμό Άραχθο και ξεκίνησε να λειτουργεί το 1981. Πρόκειται για χωμάτινο φράγμα με ισχύ 300 MW
Ο ΥΗΣ Πουρναρίου ΙΙ μετά το Πουρνάρι Ι, ξεκίνησε να λειτουργεί το 2000 και είναι ισχύος 31,5 MW.


http://www.epiruspost.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...