Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Kαι νέο Δημοτικό Συμβούλιο γιά να μην κλείσει το ήδη ....κλεισμένο Κ.Υ Άνω Καλεντίνης



ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΑΡΓΗΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Να γίνει νέο Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε το σημερινό (3/2/2014) έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γ.Καραϊσκάκη προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτό διάφοροι φορείς του τόπου μας,ο πρόεδρος του Γ.Ν Άρτας,αλλά και οι βουλευτές του νομού.
Επίσης τονίστηκε οτι το επόμενο Δημοτικό συμβούλιο πρέπει να έχει την κάλυψη των τοπικών Μ.Μ.Ε.

Το Συμβούλιο ορίστηκε για το Σάββατο 8/2/2014 και ώρα  11.00 π.μ

Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ

Άνω Καλεντίνη, 3 Φεβρουαρίου 2014

Προς
- Πρόεδρο της Βουλής  των Ελλήνων, κ Ευάγγ. Μεϊμαράκη
- Υπουργό υγείας, κ. Αδ. Γεωργιάδη
- Πολιτικά κόμματα της Βουλής των Ελλήνων
- Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλ. Καχριμάνη
- Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, κ Β. Ψαθά
- Διοικητή Γ.Ν. Άρτας, κ. Ν. Κατσικιώρη
- Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.


ΨΗΦΙΣΜΑ
Για την υποβάθμιση των λειτουργιών του Κ.Υ. Καλεντίνης

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου 'Γ. Καραϊσκάκη' Ν. Άρτας, στην έκτακτη συνεδρίαση του της 3ης Φεβρουαρίου 2014, αφού συζήτησε την απαράδεκτη απόφαση του Διοικητή του Γ.Ν. Άρτας, σε σχέση με το κέντρο υγείας Καλεντίνης και τα απροσπέραστα προβλήματα που αυτή επιφέρει στους κατοίκους του Δήμου μας, ΟΜΟΦΩΝΑ κατέληξε στην παρακάτω απόφαση - ψήφισμα:
-Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2014, που έφερε και ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία - εκτός των άλλων - επιφέρει νέα μείωση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου του ΕΣΥ κατά 33%, σε σχέση με τον μειωμένο προϋπολογισμό του 2013
-Για την εφαρμογή αυτού του μειωμένου προϋπολογισμού, ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης, εξέδωσε την υπ. αριθ. 112316/ 31.12.2013 απόφαση, με την οποία ορίζονται οι ώρες και τα ποσά των υπερωριών, νυκτερινών και αργιών για κάθε νοσοκομείο.
-Για την υλοποίηση της υπουργικής απόφασης για το νοσοκομείο Άρτας, ο διοικητής του (στο οποίο υπάγεται και το Κ.Υ. Καλεντίνης) αποφάσισε ότι
: το ωράριο του νοσηλευτικού προσωπικού (εκτός των γιατρών) είναι πενθήμερο, Δευτέρα - Παρασκευή (εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών) από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ. Ο οδηγός του ασθενοφόρου εργάζεται Δευτέρα - Παρασκευή (εκτός Κυριακών και αργιών), από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Γιατρός θα υπάρχει όλο το 24ωρο, χωρίς βοηθητικό προσωπικό, όπως προαναφέραμε. Για φύλακες ή θυρωρό, δεν αναφέρεται τίποτε, μάλλον δεν θα υπάρχουν.
-Υπάρχουν οικισμοί του δήμου μας οι οποίοι απέχουν από το Κ.Υ. Καλεντίνης πάνω από μία ώρα με το αυτοκίνητο. Το Κ.Υ. απέχει από το Γ.Ν. Άρτας πάνω από 40 λεπτά..Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μεταφοράς ασθενούς, η απόφαση του διοικητή του Γ.Ν. Άρτας προβλέπει ότι πρέπει να σταλθεί ΦΑΞ στο ΕΚΑΒ στην Άρτα- το οποίο αν και όταν έχει την δυνατότητα - θα στείλει ασθενοφόρο για την μεταφορά του ασθενούς. Δηλαδή η μεταφορά στην καλύτερη περίπτωση θα γίνει μετά από 3-4 ώρες.Γίνεται πλέον αντιληπτό, ότι για έκτακτα περιστατικά, Δημότες μας αφήνονται στην τύχη τους ή καταδικάζονται σε θάνατο.

Από όλα τα παραπάνω συνάγεται - με δεδομένη την εδαφολογική κατανομή του Δήμου μας, την μείωση της κρατικής φαρμακευτικής δαπάνης, την επιβολή διάφορων χαρατσιών για την υγεία και την δεδομένη οικονομική δυσπραγία των δημοτών μας - ότι για να μπορέσουν να επιβιώσουν πραγματικά οι κάτοικοι δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας μας -όπως ο δήμος μας- είναι αναγκαίο:
- Να παρθούν πίσω οι αποφάσεις, όπως οι προαναφερόμενες του Υπουργού Υγείας και του Διοικητή του Γ.Ν. Άρτας.
- Να αυξηθούν οι δαπάνες για την υγεία και την περίθαλψη των πολιτών, με ανάλογη τροποποίηση του κρατικού προϋπολογισμού
- Να μην προχωρήσει η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα του προσωπικού.
-Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια, διεκδικούμε δωρεάν υγεία και περίθαλψη για όλους.
-Τα κέντρα υγείας να εξοπλισθούν με σύγχρονο εξοπλισμό για εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις. Να διατίθενται δωρεάν στους ασθενείς, όλα τα φάρμακα και τα απαραίτητα υγειονομικά υλικά.
-Διαφωνούμε πλήρως με την μεταφορά των μικρών Κέντρων Υγείας στους Δήμους - οι οποίοι όπως είναι γνωστό δεν έχουν την δυνατότητα να τα λειτουργήσουν- καθώς με την ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Κέντρων Υγείας.
-Όλες οι Υπηρεσίες του Κ.Υ Καλεντίνης να λειτουργούν πλήρως και αυτοτελώς, 24 ώρες την ημέρα, 365 μέρες τον χρόνο.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά:
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ
ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΩΡΕΑΝ & ΠΛΗΡΗΣ
ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...