Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίωση της Αδελφότητας Πηγιωτών για την τελετή του αγιασμού υδάτων


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
     Η  επίσημη  τελετή του αγιασμού υδάτων του Δήμου Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ  θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6  Ιανουαρίου 2014 στις 11.15 π.μ  ημέρα της εορτής των Θεοφανείων, στην Τοπική Κοινότητα ΠΗΓΩΝ  Ιστορική έδρα του δήμου μας  και συγκεκριμένα   στην Γέφυρα Κοράκου  του Αχελώου    παρουσία του δημάρχου κ. Δημητρίου Γαλλίκα, του δημοτικού συμβουλίου  και των τοπικών κοινοτικών – εκκλησιαστικών  αρχών .
    Επελέχθηκε  σημειολογικά   και καθιερώθηκε  για την τελετή αυτή ,ένα ιστορικό   μέρος  που είναι και   η εσχατιά του δήμου μας, ενώ αποτελεί   σύνορο δυο νομών,αλλα  και δυο περιφερειών ,αυτών    της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου από όλο τον δήμο αλλά και από την γειτονική Αργιθέα. Πρότασή  μας και ευχή όλων ,αυτή να γίνεται από κοινού με τον δήμο Αργιθέας,  ως ένδειξη ομόνοιας και φιλίας Ραδοβιζινών και Αργιθεατών.
   Καλούμε όλους τους συγχωριανούς μας ,τους  συνδημότες μας  και τους φίλους συνορίτες   Αργιθεάτες  να τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία τους .
3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ


Σχόλιο... θά διαφωνήσουμε μόνο με την πρώτη φράση της ανακοίνωσης.
Δεν είναι η "επίσημη τελετή αγιασμού των υδάτων"στο Δήμο Γ.Καραϊσκάκη γιατί απλά δεν υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Και μιά παρατήρηση ακόμα.
Η παρουσία του Δημάρχου κ Γαλλίκα στη Γέφυρα Κοράκου τα τελευταία χρόνια δεν δημιουργεί κάποιο έθιμο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...