Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ημερίδα για το Κουκάλογο της Πίνδου

afisa_hmerida_koykalogoΗ Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πανωσουδενιωτών και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου - Αώου και Πίνδου, διοργάνωσαν την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11:30 πμ ημερίδα με θέμα: «Το Κουκάλογο και το μέλλον του... σε έναν αβέβαιο κόσμο».
Η ημερίδα  πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων στα Άνω Πεδινά Ζαγορίου και σε σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα, αναφέρονται τα εξής: «Το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου αποτελεί μία από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας μας που έχει την τύχει να διατηρεί ακόμα έναν μικρό αριθμό από τα εναπομείναντα ζευγάρια του Ασπροπάρη στην Ελλάδα.

Ο σπάνιος μικρός μεταναστευτικός γύπας που στην περιοχή είναι περισσότερο γνωστός με την τοπική ονομασία «Κουκάλογο» (ή «Άλογο του Κούκου» ή «του Κούκου τ’ άλογο»), αποτελεί ένα από τα πλέον απειλούμενα με εξαφάνιση είδη του Εθνικού Πάρκου, καθώς ελάχιστα πλέον ζευγάρια αναπαράγονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.
Η Ημερίδα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE+ Φύση «Επείγοντα μέτρα για την εξασφάλιση της επιβίωσης του Ασπροπάρη Neophron percnopterus στη Βουλγαρία και την Ελλάδα», στο οποίο ενώνουν τις δυνάμεις τους τέσσερις φορείς από τρεις χώρες με σκοπό τη διάσωση των τελευταίων ζευγαριών Ασπροπάρη στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται κατά την περίοδο 2011-2016 από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, τη Βουλγαρική Ορνιθολογική Εταιρεία (BSPB), το WWF Ελλάς και τη Βρετανική Ορνιθολογική Εταιρεία (RSPB) με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τη συγχρηματοδότηση του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...