Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Καταστροφή για την κτηνοτροφία της Ηπείρου οι νέες τιμές της Δωδώνης…. Στα ενενήντα λεπτά το πρόβειο γάλα

DODONH 13 11 13Με ολική καταστροφή για την κτηνοτροφία της Ηπείρου ισούνται οι τιμές που δίνονται από τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη κατά τη νέα περίοδο. Τιμές σημαντικά μειωμένες, τη στιγμή μάλιστα που τα προβλήματα της κτηνοτροφίας διογκώνονται και το κόστος παραγωγής εκτοξεύεται στα ύψη.
Η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας με την επίσημη ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στο νέο τιμολόγιο, αλλά όπως αρέσκεται να πράττει από την ημέρα που ανέλαβε τη μονάδα, δίνει γενικές κι αόριστες υποσχέσεις για τη στήριξη των μικρών παραγωγών.

Των μικρών παραγωγών που τους καταδικάζει οριστικά κι αμετάκλητα.
Οι πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει προ λίγων ημερών το Epiruspost.gr για την κατηγοριοποίηση των παραγωγών και την καθιέρωση τιμών ανάλογα με τις ποσότητες γάλακτος επιβεβαιώθηκαν πλήρως στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Μόνο που οι τελικές αποφάσεις είναι ακόμη χειρότερες. Οι τιμές στο γάλα πιάνουν στην κυριολεξία πάτο και επιστρέφουν πολλά χρόνια πριν.
Έτσι η τιμή που δίνεται στο πρόβειο γάλα και στους παραγωγούς που παραδίδουν μέχρι πέντε τόνους ετησίους θα φτάνει στα ενενήντα λεπτά το κιλό.
Για τους παραγωγούς που παραδίδουν από πέντε μέχρι δεκαπέντε τόνους η τιμή θα ανέρχεται στα 0,94 λεπτά.
Για τους κτηνοτρόφους που οι ποσότητες θα φτάνουν από τους δεκαπέντε μέχρι τους τριάντα τόνους η τιμή θα ανέρχεται στα ενενήντα οκτώ λεπτά.
Από τους τριάντα μέχρι και τους εξήντα τόνους η τιμή θα είναι 1,01 και για ποσότητες άνω των εξήντα τόνων ετησίως η τιμή θα φτάνει στα 1,05 ευρώ.
Η συντριπτική πλειοψηφία των κτηνοτρόφων της Ηπείρου ανήκει στις δύο πρώτες κατηγορίες και όπως τονίζουν άνθρωποι του χώρου φέτος δεν θα καταφέρει να επιβιώσει.
Έτσι οι εξαγγελίες της διοίκησης περί στήριξης των μικρών παραγωγών είναι κενό γράμμα χωρίς κανένα περιεχόμενο.
Οι τιμές στο γίδινο γάλα θα κυμαίνονται από εξήντα μέχρι 62 λεπτά ενώ στο αγελαδινό, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες θα παραμείνει στα 45 λεπτά. Όμως θα πρέπει να τονιστεί ότι οι ποσότητες γίδινου γάλακτος είναι ελάχιστες ενώ το αγελαδινό συνεχώς συρρικνώνεται.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να είναι θερμό για την Ηπειρωτική κτηνοτροφία την οποία η Δωδώνη καταδίκασε σε καταστροφή.


http://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...