Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Στην κυκλοφορία ο ανισόπεδος κόμβος της Ιόνιας στον Άγιο Δημήτριο Πέτα Άρτας

kombos agioy dhmhtrioy 2011 1os
Με την παρουσία του Γ.Γ. Δημοσίων Έργων Στρ. Σιμόπουλου - Αναβάλλεται η εκδήλωση ενημέρωσης για το ΕΣΠΑ
Στην κυκλοφορία κανονικά και για όλα τα οχήματα δίνεται σήμερα το μεσημέρι το τμήμα της Ιόνιας οδού από Σελλάδες μέχρι πρώην στρατόπεδο Φιλιππιάδας, συμπεριλαμβανομένου και του ανισόπεδου κόμβου στον Άγιο Δημήτριο Πέτα. Ο κόμβος έχει ολοκληρωθεί ως προς την διέλευση οχημάτων και την είσοδο έξοδο για κάθε κατεύθυνση της Ιόνιας οδού, όμως οι εργασίες συνεχίζονται με το ίδιο εντατικούς ρυθμούς για την ολοκλήρωση και όλων των απαιτούμενων παρεμβάσεων στην οδό Άρτας – Τρικάλων κάτω από τη γέφυρα και όλες τις γύρω προσβάσεις.
(22/11/2013)

Η παράδοση του κόμβου στην κυκλοφορία θα γίνει στις 11:30 με την παρουσία στην Άρτα του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτου Σιμόπουλου και του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, ενώ αμέσως μετά θα αναχωρήσουν για το νομό Πρέβεζας προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκεί τα εγκαίνια του δρόμου Καρτέρι – Πάργα που επίσης ολοκληρώθηκε και έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία.
Σε ότι αφορά το έργο του ανισόπεδου Κόμβου η συμβατική υποχρέωση παράδοσης του έργου λήγει στο τέλος του χρόνου. Ωστόσο από πλευράς της αναδόχου εταιρείας καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να παραδοθεί συντομότερα. Στο μεταξύ όμως κι ενώ το μεγαλύτερο μέρος του έργου έχει ολοκληρωθεί, ο κόμβος μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία κανονικά και μάλιστα με τις εισόδους και εξόδους του από και προς την Ιόνια οδό.
Αναφορικά με την πληροφόρηση που υπήρξε ότι η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μόνο σε ΙΧ αρχικά και όχι σε βαρέα οχήματα, σε διευκρινήσεις που αναζητήσαμε για το θέμα, μας επισημάνθηκε ότι αυτό δεν ισχύει και πως τόσο το τμήμα της Ιόνιας όσο και ο κόμβος παραδίδεται κανονικά και για όλα τα οχήματα στην κυκλοφορία από σήμερα. Αυτό όπως επισημάνθηκε δεν εμποδίζει την εταιρεία να εργάζεται για την ολοκλήρωση όλων των υπολοίπων εργασιών στην ισόπεδη οδό Άρτας – Τρικάλων κάτω από τη γέφυρα και γύρω από αυτή. Η εκτίμηση, πάντως από πλευράς της αναδόχου είναι ότι και αυτές οι εργασίες θα ολοκληρωθούν πολύ συντομότερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία παράδοσης του έργου. Σε ότι αφορά τη συγκέντρωση υδάτων κάτω από τη γέφυρα κάτι που επισημάνθηκε με αφορμή και την προχθεσινή μπόρα, σημειώθηκε πως δεν έχει ολοκληρωθεί αυτό το κομμάτι του έργου και ασφαλώς υπάρχει πρόβλεψη για πλήρη απορροή όχι μόνο επί της Ιόνιας αλλά συνολικά σε όλη την έκταση του έργου.
Άγνωστο παραμένει αν η σημερινή παρουσία του Γενικού Γραμματέα θα συνοδεύεται από κάποια σχετική τελετή ή κορδέλα εγκαινίων του Κόμβου, πάντως η μακρά ιστορία του και η μεγάλες καθυστερήσεις, που το βάφτισαν «γεφύρι της Άρτας» στο παρελθόν, σίγουρα θα κάνουν τους Αρτινούς να αναφωνήσουν «επιτέλους!». Και ένας λόγος παραπάνω βέβαια γιατί προκειμένου να κατασκευαστεί χρειάστηκε το τελευταίο διάστημα και πάλι να σηκώσει όλο τον κυκλοφοριακό φόρτο η περιφερειακή οδός της Άρτας.
Την επόμενη Παρασκευή η ενημέρωση για το ΕΣΠΑ
Στο μεταξύ η απόφαση παράδοσης σήμερα στην κυκλοφορία του κόμβου και η παρουσία του Γ.Γ. Δημοσίων Έργων στην Άρτα, καθώς και ο προγραμματισμός για εγκαινίαση αμέσως μετά του δρόμου Πάργα-Καρτέρι, οδήγησε στην αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα στις 11 το πρωί ενημέρωσης από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή των έργων του ΕΣΠΑ για την Άρτα.
Η εν λόγω ενημέρωση επρόκειτο να γίνει σήμερα στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας με την παρουσία και του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη, ο οποίος αμέσως μετά θα είχε συνάντηση και με τους εκπροσώπους του τοπικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου. Με αφορμή την παρουσία του κ. Σιμόπουλου και τον προγραμματισμό παράδοσης των έργων στους δυο νομούς, δόθηκε αναβολή για την επόμενη Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...