Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Έσβησε για την Ήπειρο το Πράσινο Χωριό, ερωτήματα για την αξιολόγηση της πρότασης

Παρελθόν για την Ήπειρο αποτελεί το Πράσινο Χωριό. Η πρόταση που είχε κατατεθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου κι αφορούσε στο Αθαμάνιο της Άρτας συγκέντρωσε πολύ χαμηλή βαθμολογία, μάλιστα κάποιες πληροφορίες μιλούν ότι κατετάγη στην τελευταία θέση, γεγονός που γεννά πολλά κι εύλογα ερωτήματα από τη στιγμή μάλιστα που έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι κατά την αξιολόγηση άλλαξαν τα κριτήρια που είχαν ανακοινωθεί με την προκήρυξη του διαγωνισμού.
Το θέμα γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο, από τη στιγμή που το ΚΑΠΕ το οποίο είχε κάνει την προκήρυξη παραμένει ακέφαλο και η αξιολόγηση είχε ανατεθεί σε εξωτερικούς συνεργάτες. Η αξιολόγηση των προτάσεων που είχαν κατατεθεί από ολόκληρη τη χώρα έχει ολοκληρωθεί και ήδη αρκετοί είναι αυτοί που γνωρίζουν τα αποτελέσματα καθώς σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως για παράδειγμα στο Βελβεντό Κοζάνης, πανηγυρίζουν για την ένταξη που πέτυχαν στο πρόγραμμα.

Από την Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει γίνει προς το παρόν καμία ανακοίνωση, πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι υπάρχει έντονη ενόχληση αλλά και προβληματισμός για τις περαιτέρω κινήσεις, καθώς η αλλαγή στα κριτήρια αξιολόγησης, επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα.
Στο πρόγραμμα «Πράσινες Αγροτικές και Νησιώτικες Κοινότητες» θα ενταχθούν επτά περιοχές της χώρες οι οποίες θα μετατραπούν σε πρότυπα πράσινης ανάπτυξης και θα τύχουν γενναίων χρηματοδοτήσεων.
Την πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου για το Αθαμάνιο είχε επεξεργαστεί η εταιρία Ήπειρος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...