Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Διαστάσεις σκανδάλου η Κοινωφελής Εργασία από το ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ στην Ήπειρο

GESEBEΠαραποιήθηκαν τα στοιχεία ανέργων σε ποσοστό 52%....
Στο εντυπωσιακό ποσοστό του 52%, είχαν παραποιηθεί τα στοιχεία των εκατοντάδων άνεργων που είχαν υποβάλλει αίτηση στο πρόγραμμα της Κοινωφελούς εργασίας και στο σκέλος που θα υλοποιούνταν στην Ήπειρο μέσω του ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ.
Το στοιχείο αυτό προκύπτει από τον έλεγχο που έγινε τις τελευταίες ημέρες και οδήγησε σε παραίτηση τον Πρόεδρο του Κέντρου Κατάρτισης και στην απομάκρυνση του Διευθυντή αλλά και του εξωτερικού συνεργάτη που είχε προσληφθεί με βασικό αντικείμενο την αξιολόγηση των αιτήσεων.
Ο έλεγχος προέκυψε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που συνοδεύτηκε από σωρεία ενστάσεων που κατατέθηκαν στον ΑΣΕΠ.
Οι ενστάσεις σήμαναν κώδωνα κινδύνου και αμέσως ξεκίνησε έλεγχος. Αποτέλεσμα ήταν να παγώσει όλη η διαδικασία και κλιμάκιο από τα κεντρικά της ΓΣΕΒΕΕ να έρθει στα Γιάννινα και να αξιολογήσει από την αρχή όλους τους φακέλους.
Συνολικά για το σύνολο των προγραμμάτων που θα υλοποιούσε το ΚΕΚ με διάφορους φορείς και στους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου είχαν υποβληθεί 2531 αιτήσεις.
Στο 52% αυτών των αιτήσεων, σε περισσότερες από τις μισές δηλαδή είχαν παραποιηθεί τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να αλλάξει η μοριοδότηση. Έτσι κάποιοι ευνοήθηκαν και θα βρίσκονταν με θέση δουλειάς έστω και για πέντε μήνες, σε βάρος όμως κάποιων άλλων που πληρούσαν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις.
Με το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας το οποίο θα υλοποιούσε το συγκεκριμένο ΚΕΚ θα προσλαμβάνονται 613 άνεργοι στο Νομό Ιωαννίνων, 240 στο Νομό Θεσπρωτίας και 165 στο Νομό Άρτας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι θέσεις αυτές δεν θα χαθούν και την ολοκλήρωσή του θα αναλάβει το κεντρικό τμήμα της ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με τον ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...