Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Καταγγελία των «πενταμηνιτών» για απλήρωτη εργασία


 
papalexhs giannhsΆρχισαν τα όργανα με επίσχεση και στον Δήμο Αρταίων
«Ο δήμαρχος μας είπε σε όποιον δεν αρέσει να φύγει»  λένε οι εργαζόμενοι
«Κάποιοι κάνουν πολιτική στην πλάτη των εργαζομένων»,δηλώνει ο Δήμαρχος
Στην χθεσινή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου κοινοποιήθηκε από τον Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου που έκανε και την κεντρική ομιλία, καταγγελία, σχετικά με τους απλήρωτους εργαζόμενους του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας που εργάζονται στο Δήμο Αρταίων.
(19/10/2012)
Παράλληλα με την καταγγελία κοινοποιήθηκε και έναρξη επίσχεσης εργασίας από πλευρά των 300 εργαζομένων, ενώ αναφορά στο συγκεκριμένο κείμενο γίνεται και στον δήμαρχο Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη και συγκεκριμένα η σχετική καταγγελία έχει ως εξής: «Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Χαιρετίζουμε τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση. Είμαστε μια ομάδα εργαζομένων 300 ατόμων που προσληφθήκαμε με διαφάνεια ΑΣΕΠ. Ο εγκαλούμενος ως εργοδότης ΜΚΟ δεν ξέρει λέει πότε θα πληρώσει και αν θα πληρώσει. Ο έμμεσος εργοδότης δήμαρχος Αρταίων δεν παίρνει καμία απολύτως θέση υπέρ των εργαζομένων. Το αντίθετο. Σε ερώτηση που του έγινε είπε βιαστικά ότι σε όποιον δεν του αρέσει να φύγει. Μετά και από αυτή την αντιμετώπιση θα προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας μέχρι να πληρωθούμε. Καλούμε το ΕΚΑ να είναι στο πλευρό μας».
Ι. Παπαλέξης: Κάνουν πολιτική σε βάρος των εργαζομένων 
Αναφορικά με τα καταγγελλόμενα από πλευράς των εργαζομένων ο δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, δήλωσε: «Με πολύ μεγάλη πιθανότητα οι εργαζόμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας θα πληρωθούν στο τέλος του μήνα. Δηλαδή τον δεύτερο μήνα εργασίας τους θα πληρωθούν για τον πρώτο και θεωρώ ότι είναι ένα εύλογο διάστημα για την αρχή κάθε σύμβασης. Συνιστώ στους εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας, που μέχρι στιγμής έχουν πάει πάρα πολύ καλά, παράγοντας σημαντικό και μετρήσιμο έργο στο Δήμο, να συνεχίσουν έτσι γιατί δεν έχουν τίποτε να χάσουν».
Όσον αφορά την καταγγελία που κοινοποιήθηκε στη διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης ο κ. Παπαλέξης είπε «Κάποιοι κάνουν πολιτική εις βάρος των εργαζομένων του προγράμματος, καλό είναι να βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων του πενταμήνου που έχουν απλήρωτοι ένα μήνα, καλύτερο όμως θα είναι να βρίσκονται στο πλευρό και των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που έχουν 10 μήνες απλήρωτοι».

 ΗΧΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...