Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Όλα τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ...



Στο φως η φερόμενη "λίστα Λαγκάρντ", όπως τη δημοσιεύει το περιοδικό "HOT DOC"...
Κάπου μεταξύ στο «έχασα» και «ξέχασα» των Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου αντίστοιχα, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ ή Φαλτσιάνι, σήμερα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας όλα τα ονόματα της καυτής λίστας, όπως δημοσιεύει εκτάκτως το περιοδικό HOT DOC, του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη. 
Στη λίστα, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απόδειξη διάπραξης παράνομων ενεργειών, από τα 2059 ονόματα που αναφέρονται,περιλαμβάνονται επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, εκδότες αλλά και φοιτητές, έμποροι και πολλοί κοσμηματοπώλες. 
Μεγάλο κομμάτι καταθέσεων εμφανίζεται να κατέχουν ανεπάγγελτες κυρίες - νοικοκυρές, όπως και αρκετοί συνταξιούχοι, κάτι που ίσως σημαίνει ότι χρησιμοποιήθηκαν ως αχυράνρθωποι. 
Όπως αναφέρει το περιοδικό, υπάρχουν όμως εκατοντάδες εμφανείς περιπτώσεις συναλλασσόμενων με την τράπεζα που εμφανίζουν καταθέσεις που δεν ταιριάζουν με καμιά επαγγελματική τους δραστηριότητα: 
  1. Φωτό 1
  2. Φωτό 2 
  3. Φώτο 3
  4. Φωτό 4
  5. Φωτό 5
  6. Φωτό 6
  7. Φωτό 7
  8. Φωτό 8
  9. Φωτό 9

Σε ό,τι αφορά τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα της λίστας, αναφέρονται, μεταξύ άλλων, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρος, η συμβολαιογράφοςΑικατερίνη Πελέκη (η οποία αναφέρεται και ως Πελέκη και ως Βουλγαράκη), οι εκδότες Γεώργιος Μπόμπολας και Φώτης Μπόμπολας, ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας, αλλά και η Μαρία Μπόμπολα, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λάμψιας, ο δημοσιογράφος και εκδότης Γιώργος Τράγκας, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοπελούζος, οι κοσμηματοπώλες Κώστας Καίσαρης και Απόστολος Βιλδιρίδης, οι επιχειρηματίες Παναγιώτης - Δημήτριος Μαρινόπουλος, Στέφανος Μαρινόπουλος και Κασσάνδρα - Μόσχα Μαρινοπούλου, ο Λεωνίδας Μαρινόπουλος, η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη, η επιχειρηματίας Αλίκη Μπενρουμπή, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Χαϊτογλου, o βιομήχανος Κωνσταντινος Χαϊτογλου, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο δραστηριοποιούμενος στα τρόφιμα Νικόλαος Χαϊτογλου, ο εμπορος Βασίλειος Ζούλοβιτς, ο Σταύρος Βανικιώτης των πολύτιμων λίθων, η εταιρεία Ιντεραμέρικαν, η εταιρεία Coca Cola 3E, η ηθοποιός Αμαλία Μουτούση, ο επιχειρηματίας στο χώρο της κλωστουφαντουργίας Γιώργος Ακκάς, ο ασχολούμενος με τις επιχειρήσεις Ορφέας Βεϊνόγλου - Μοσχόπουλος, o Θεόδωρος Βελισσαρόπουλος προϊστάμενος της Διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών, ο Παναγιώτης Αγρανιώτης μαιευτήρας γυναικολόγος στο Κολωνάκι, ο Βασίλειος Δανιηλίδης οδοντίατρος στη Θεσσαλονίκη, ο Ιωάννης Καραϊτιανός Επίκουρος καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών / Διευθυντής χειρουργός του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», ο Σωτήριος Στυλογιάννης χειρουργός στην Αθήνα, ο Πετρίδης Πτολεμαίος Ωτορινολαρυγγολόγος στη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Παπαδημητρίου γυναικολόγος στην Αθήνα, η Iωάννα Σάκκουλα σύζυγος του ιδρυτή των εκδόσεων «Σάκκουλα», ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο βιομήχανος Δημήτριος Μυλωνάς, η τενίστρια Αγγελική Κανελλοπούλου, ο Αχιλέας Ραξέβσκυ που δραστηριοποιείται στο χώρο του ενδύματος, ο Ιωάννης Βουράκη, ο ζωγράφος Θεόδωρος Μανωλίδης, ο επενδυτής Παναγιώτης Βοϊλης, οι ασχολούμενοι με το κόσμημα Δημήτριος Σαραντόπουλος, Βάλια Σαραντοπούλου και Αλεξανδρος Σαραντόπουλος, ο Κωνσταντίνος Καϊλης πρώην Διοικητής της ΔΕΗ, o επιχειρηματίας Ηλίας Λαλαούνης, oΑλέξης Σκαναβής, συνεκδότης του «Ελεύθερου Τύπου» κ.ά. 

Ο Κώστας Βαξεβάνης σε δηλώσεις του επισήμανε ότι ο έλεγχος των στοιχείων, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μεγάλη μερίδα από αυτούς είναι "φοροκλέφτες".
Ο κ. Βαξεβάνης τόνισε επίσης ότι πρόκειται για 2059 καρτέλες, στις οποίες περιλαμβάνονται 3 πολιτικοί, ο ένας εκ των οποίων έχει πεθάνει, ένας σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά και ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Γ. Βουλγαράκης. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι από την ανασκόπηση της λίστας, μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί πως διαμορφώθηκε αυτή η κατάσταση στην Ελλάδα.
Ο κ. Βαξεβάνης ξεκαθαρίζει ότι επειδή τα ονόματα αυτά έχουν ανοίξει ένα λογαριασμό στην HSBC δεν σημαίνει ότι είναι "φοροκλέφτες" και ότι απαραίτητα έχουν εξαπατήσει το κράτος. Απλά διατηρούν ανοιχτό έναν λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα.



Ο δημοσιογράφος ξεκαθαρίζει ότι η λίστα είναι πλήρως διασταυρωμένη, αφού τηλεφώνησαν σε ορισμένους από τους εμπλεκόμενους, αρχής γενομένης από τους πλουσιότερους, που δεν θα αρνούνταν την κατοχή μεγάλων χρηματικών ποσών.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο έλεγχος αυτών των ονομάτων, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μια μεγάλη μερίδα από αυτούς, έχουν τεράστια ποσά και οι περισσότεροι έχουν φοροδιαφύγει, γιατί ασκούν επαγγέλματα που δεν κόβουν αποδείξεις.
«Όμως δεν μπορούν να υπάρχουν νοικοκυρές με 5 εκατ. Ευρώ, ούτε εφοπλιστές με τεράστια ποσά στο εξωτερικό, γιατί δεν τα φορολογούν στην χώρα μας» είπε χαρακτηριστικά. «Το σκανδαλώδες δεν είναι η ύπαρξη πολιτικών προσώπων στην λίστα,  αλλά ότι είναι φίλοι πολιτικών καλυπτόμενοι, συγγενείς, εκδότες, βιομήχανοι. Αυτό είναι το σκανδαλώδες. Η ύπαρξη πολιτικών προσώπων στην λίστα ήταν μία διαρροή. Τα μεγαλύτερα ποσά τα έχουν διακινήσει εκδότες, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση ενός από αυτούς, που έβγαλε στο εξωτερικό 380 εκατ. ευρώ» πρόσθεσε ο δημοσιογράφος και εκδότης του HOT DOC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...