Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Αν δεν υπάρχουν "δράκοι" ποιοί προσπαθούν να κάψουν το Βελεντζικό ???



Έγινε και αυτό.Νωρίς το πρωί σήμερα (3-9-2012) και ενώ οι συνθήκες ήταν ιδανικές γιά κάτι τέτοιο (είχε αέρα) εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Βελεντζικό στη θέση Μπέσιαλος.Η φωτιά είχε κατεύθυνση προς το "Στύλο" όπου υπάρχει πυκνό ελατοδάσος..Δύο πράγματα συνέβαλαν ώστε η απόπειρα εμπρησμού να αποτύχει. Η ξαφνική "πτώση" του αέρα, αλλά και η έγκαιρη παρουσία των πυροσβεστών (και κατοίκων) οι οποίοι με επαγγελματισμό,και σωστή εκτίμηση της κατάστασης απέκοψαν τη φωτιά με αποτέλεσμα τον έλεγχό της.
Η εκτίμηση όλων είναι ότι υπήρξε εμπρησμός (υπήρχαν διάσπαρτες εστίες).
Στο συγκεκριμένο σημείο όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος-συμφέρον για κάτι τέτοιο.
Κάποιοι "κακόβουλοι" που παντού πίσω από κάθε τι που συμβαίνει βλέπουν "ΔΡΑΚΟΥΣ" έλεγαν ότι η φωτιά μπήκε για να διευκολυνθεί η "πράσινη ανάπτυξη" λόγω του ότι στην κορυφή "Στύλος" έχει πάρει άδεια παραγωγής το αιολικό "ΠΥΡΓΟΙ" ,και ένα δάσος ενδεχομένως δημιουργούσε προβλήματα και καθυστερήσεις.

Απόφαση ΡΑΕ υπ’ αρ. 9/2012 για τη χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 18,7 MW στη θέση «ΠΥΡΓΟΙ», της Δημοτικής Ενότητας Γ. Καραϊσκάκη, του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, στην εταιρεία με την επωνυμία «EDF EN GREECE A.E. & ΣΙΑ - ΑΡΤΑ 1 Ε.Ε.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...