Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ακινητοποιήθηκαν για τρεις μέρες τα βενζινοκίνητα 100 της Άρτας


   
peripolikoΜε παρέμβαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Θεοδωρίδη γέμισαν τα ντεπόζιτα
Με ακινητοποιημένα τα βενζινοκίνητα οχήματά της παρέμεινε για τρεις ημέρες η Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, λόγω έλλειψη καυσίμων.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας Κώστας Βαρέλης, στον οποίο απευθυνθήκαμε προκειμένου να επιβεβαιώσουμε την πληροφορία, πράγματι το διάστημα αυτό κινούνταν μόνο η Ομάδα ΔΙΑΣ και τρία πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα από το στόλο της Διεύθυνσης, λόγω ελλείψεων στον τομέα των καυσίμων.
(15/9/2012)
Όμως το πρόβλημα ξεπεράστηκε με επιτόπια επίσκεψη στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Θεοδωρίδη, ο οποίος  αντιλαμβανόμενος το μέγεθός του, έδωσε άδεια προκειμένου η Διεύθυνση να προμηθευτεί καύσιμα από την ελεύθερη αγορά.
Οι διαδικασίες για το διαγωνισμό, μετά την εξασφάλιση της σχετικής άδειας του γενικού γραμματέα, κινήθηκαν άμεσα, όμως στην πρώτη διενέργεια που έγινε δεν προσήλθε κανείς. «Επαναλάβαμε αμέσως τον διαγωνισμό» δήλωσε ο κ. Βαρέλης «Και τελικά υπήρξε κάποιος ιδιώτης που ανταποκρίθηκε προχθές, οπότε πλέον έχει λυθεί με τον τρόπο αυτό το πρόβλημα, για ένα μήνα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αστυνομική Διεύθυνσης Άρτας έχει δική της δεξαμενή και η προμήθεια των καυσίμων μέχρι τώρα γίνονταν μέσω του στρατού. Αυτό σταμάτησε προσφάτως και ενώ τα δυο υπουργεία βρίσκονται σε συζητήσεις για να επιλυθεί το ζήτημα της επάρκειας που αντιμετωπίζουν στην προμήθεια καυσίμου, η δεξαμενή άδειασε. Όλοι ευελπιστούν ότι θα βρεθεί λύση μέχρι το τέλος του μήνα προκειμένου να γίνεται ξανά κανονικά η προμήθεια χωρίς να ακινητοποιηθούν εκ νέου τα οχήματα της αστυνομίας.
Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι ο ένας μήνας λειτουργίας της Αστυνομίας στην Άρτα θα στοιχίσει τριπλάσια, καθώς η προμήθεια του καυσίμου από την ελεύθερη αγορά γίνεται στην τιμή που ισχύει και για τους ιδιώτες. Κοντά στα 2 ευρώ το λίτρο, δηλαδή, όταν μέσω του στρατού κόστιζε περίπου 0,70 λεπτά, τουτέστιν με την τιμή προμήθειας του υπουργείου άμυνας για το στρατό της χώρας
ηχω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...