Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Κοινή στάση και γραμμή από Στύλιο, Γεροβασίλη, Γκόκα για το στρατόπεδο



stratopedo artasΝαι στη κατάταξη νεοσυλλέκτων, όχι στην κράτηση αλλοδαπών
Με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο συναντήθηκαν οι τρεις βουλευτές του Νομού Άρτας Γιώργος Στύλιος (ΝΔ) Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ), Χρήστος Γκόκας (ΠΑΣΟΚ), προκειμένου να του μεταφέρουν τις σοβαρές ενστάσεις για το κλείσιμο του ΚΕΝ και την μετατροπή του σε Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών, με οποιαδήποτε μορφή.
Ο Υπουργός δήλωσε πως «βούληση του Υπουργείου είναι να συνεχίσει να λειτουργεί ως στρατόπεδο».
(24/8/2012)
Στη συνέχεια οι τρεις βουλευτές της Άρτας συναντήθηκαν με στελέχη του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, όπου μετέφεραν εκ νέου τις ενστάσεις φορέων και κατοίκων της Άρτας, για την πιθανότητα επιλογής του στρατοπέδου και μετατροπής του σε κέντρο φύλαξης λαθρομεταναστών. Η απάντηση που πήραν από τους αρμόδιους του υπουργείου, πάνω-κάτω ήταν πως «εμείς αναζητούμε χώρους, δεν είναι στους σχεδιασμούς μας το στρατόπεδο της Άρτας, αλλά εάν βρεθούν έτοιμοι χώροι και μας παραχωρηθούν, δεν έχουμε αντίρρηση να τους πάρουμε.
Στο τραπέζι
Η αίσθηση πάντως που αποκόμισαν οι Αρτινοί βουλευτές, ήταν πως οι φόβοι και οι ανησυχίες των προηγούμενων ημερών για την τύχη του στρατοπέδου της Άρτας, μόνον αβάσιμοι δεν ήταν. Αντιθέτως στα πλαίσια της συζήτησης και των αναζητήσεων για χώρους κράτησης και φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, και το στρατόπεδο της Άρτας βρέθηκε στο τραπέζι, αφού είναι «έτοιμο για φιλοξενία».
Η δημοσιοποίηση όμως των σχεδιασμών, παράλληλα με την κατάργηση του ΚΕΝ Άρτας αλλά την επαναλειτουργία άλλων κέντρων σε μέρη όπου εκλέγονται ισχυροί πολιτικοί παράγοντες της ΝΔ, σταμάτησε προσωρινά τις αποφάσεις. Η αναζήτηση χώρων συνεχίζεται βέβαια, οπότε και η επαγρύπνηση των τοπικών παραγόντων αλλά και των φορέων της Άρτας θα πρέπει να είναι υψηλή.
Μία πρόταση
Στη συζήτηση πάντως των τριών βουλευτών με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, δεν έγιναν άλλες προτάσεις –για πιθανή παραχώρησή του κ.λ.π.- αλλά αντίθετα και οι τρείς βουλευτές επέμειναν στη λειτουργία του ως Κέντρου Νεοσυλλέκτων για τους λόγους που αυτό ιδρύθηκε και που συνεχίζουν να ισχύουν και που έχουν ευρύτερα εκτεθεί σε όλους τους προηγούμενους υπουργούς και σε όλους του τόνους, κάθε φορά που τίθονταν θέμα κατάργησης της λειτουργίας του στρατοπέδου.
Η συνάντηση
Οι συναντήσεις έγιναν την Τρίτη 21.08.2012 και την Τετάρτη 22.08.2012 όπου οι Βουλευτές του Νομού Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργος  Στύλιος (Ν.Δ.), και Χρήστος Γκόκας (ΠΑΣΟΚ) επισκέφθηκαν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με θέμα της επίσκεψής το Στρατόπεδο Άρτας.
Οι τρείς βουλευτές –σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν- γνωστοποίησαν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην μετατροπή του ΚΕΝ Άρτας σε Κέντρο Υποδοχής και Κράτησης παράνομα διαμενόντων στη χώρα αλλοδαπών μεταναστών. Επίσης, εξέφρασαν στην ηγεσία του Υπουργείου τις θέσεις τους και τους αντικειμενικούς λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να συμβεί μια τέτοια εξέλιξη, η οποία έχει προκαλέσει την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.
Όσον αφορά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, οι βουλευτές του νομού, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι στην επόμενη ΕΣΣΟ δεν θα καταταγούν νεοσύλλεκτοι στο ΚΕΝ Άρτας και ζήτησαν να δεσμευτεί για την παραμονή του στρατοπέδου στην Άρτα και τη λειτουργία του κανονικά ως Κέντρου Κατάταξης Νεοσυλλέκτων από την επόμενη ΕΣΣΟ. Ο Υπουργός δήλωσε κατηγορηματικά στους βουλευτές ότι δεν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το κλείσιμο του Στρατοπέδου Άρτας.
Και στα δυο Υπουργεία, οι βουλευτές του Νομού δήλωσαν με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση τους σε σχεδιασμούς που έχουν να κάνουν είτε με την κατάργηση του ΚΕΝ, είτε τη μετατροπή του σε Κέντρο Υποδοχής και Κράτησης παράνομα διαμενόντων στη χώρα αλλοδαπών μεταναστών.
Οι  τρεις Βουλευτές συμφώνησαν πως θα συνεχίσουν να παρακολουθούν από κοινού το θέμα, ώστε να διαμορφώσουν τις εξελίξεις προς όφελος του συνόλου της Αρτινής κοινωνίας

ΗΧΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...