Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Νέα Αγροτική Επιχειρηματικότητα στις 23 και 24 Ιουλίου 2012 - Κοιλάδα του Αχελώου για την Αγροτική και Περιφερειακή Ανάπτυξη


Τις συζητήσεις διοργανώνει ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στην "Κοιλάδα του Αχελώου", στις 23 και 24 Ιουλίου 2012 με τα παρακάτω θέματα:
- "ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ" Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012 (19:00 - 21:00) Κοιλάδα του Αχελώου, Δημοτικό Διαμέρισμα Μεγαλόχαρη, Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας...

Συμμετέχουν:
Αθανάσιος Τσαυτάρης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Γιώργος Κουμουτσάκος, Ευρωβουλευτής ΝΔ
Σπύρος Δανέλλης, Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ
Χαράλαμπος Αγγουράκης, Ευρωβουλευτής ΚΚΕ
Νίκος Χρυσόγελος, Ευρωβουλευτής, Κόμμα Πρασίνων
Γιώργος Χατζημαρκάκης, Γερμανός Ευρωβουλευτής με το κόμμα των Φιλελευθέρων
Τάσος Χανιώτης, Διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Διευθυντής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα
καθώς και ο Δήμαρχος του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη Δημήτρης Γαλλίκας

Παρεμβάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης θα κάνουν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς και ο Γάλλος Υπουργός Γεωργίας Στεφάν Λε Φόλ.
Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος Κώστας Αργυρός.
Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά από το διαδίκτυο (στην παρακάτω διεύθυνση βρίσκεται ο κώδικας για αναμετάδοση http://www.filothea.com/acheloos εδώ θα μπορούν να την παρακολουθούν ζωντανά και οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων iphone, blackberry, windowsmobile)   και από τον Δορυφόρο HELLAS SAT 39° ανατολικά, συχνότητα 11136.250 Vertical, symbol rate3300, fec ¾ (Για τεχνικές πληροφορίες Μάκης Δανιήλ 6974998902).

Κατά τη διάρκειά της θα γίνουν ζωντανές συνδέσεις με κανάλια της περιφέρειας για να έχουν τη δυνατότητα από όλη την Ελλάδα να θέσουν ερωτήματα προς τους καλεσμένους.
Οι πολίτες που επιθυμούν να θέσουν ερωτήματα θα μπορούν μέσω e-mail ή τηλεφωνικά στους αριθμούς που θα εμφανίζονται στις οθόνες των τηλεοράσεων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Η εκδήλωση θα είναι διακαναλική και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει:

- ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα κύρια σημεία των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους Κανονισμούς που θα διέπουν το ΕΣΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Ταμείο Συνοχής) κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020.

- ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων επί των νομοθετικών προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη νέα μεταρρύθμιση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής και τις προοπτικές της για την Αγροτική Ανάπτυξη της χώρας

- ενημέρωση για τις συνέπειες  που θα έχει στην Κοινή Γεωργική Πολιτική και στην Περιφερειακή  Πολιτική της ΕΕ η ανάγκη αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής και προσαρμογής σε αυτήν.

Μετά το τέλος της ημερίδας θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ "Στη σκεπή του Αχελώου". Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σταμούλης, Φωτογραφία: Κώστας Παπαπαναγιώτου, Σενάριο/ηχοληψία: Θανάσης Παπακώστας, Μιξάζ: Δημήτρης Γεράρδης, Μουσική: Σεμπάστιαν Εσκοφέτ. (http://vimeo.com/34081738)

To ντοκιμαντέρ περιγράφει την ορεινή κοινωνία, μέσα από τρεις απόψεις, ενός μοναχού, ενός νομάρχη και μίας ομάδας βοσκών, καθώς και τα βιώματά τους μέσα από τον ορεινό όγκο που τους περιβάλλει και από ένα μεγάλο τεχνικό έργο που θα αλλάξει την περιοχή τους.

Το πρόγραμμα καθώς και το ντοκιμαντέρ είναι ελεύθερο να αναμεταδοθεί από όποιο τηλεοπτικό κανάλι ή ραδιόφωνο ενδιαφέρεται.

-"ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ – ΝΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ" Τρίτη 24 Ιουλίου 2012, (19:00 - 21:00) Κοιλάδα του Αχελώου, Δημοτικό Διαμέρισμα Αστροχωρίου, Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας
Συμμετέχουν:
Τάσος Χανιώτης, Διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:
Ανάπτυξη της Υπαίθρου
Δημήτρης Μιχαηλίδης, Τεχνικός Σύμβουλος της ΠΕΝΑ:
Προϋποθέσεις για Ανάπτυξη της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας.
Δημήτρης Τσίγκος, Πρόεδρος των Νέων Επιχειρηματιών Ευρώπης:
Μεταποίηση στον Αγροτικό Τομέα
Δημήτρης Ρουκάς, Ζωοτέχνης, συνεργάτης ΟΓΕΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ:
Τυροκόμηση για μικρούς Κτηνοτρόφους
Γιάννης Γκλαβάκης, Αγρότης-Γεωπόνος, τ. Ευρωβουλευτής
Κατευθύνσεις της Νέας Γεωργίας & Αγροτουρισμός
Συντονιστής: Βασίλης Ψαθάς, Αντιπεριφερειάρχης Άρτας

Η Κοιλάδα του Αχελώου βρíσκεται μεταξύ Άρτας, Καρδίτσας, Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας.
ΑΧΕΛΩΟΣ-ΑΣΠΡΟΣ ή ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΣ, Ο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ
Τα φαράγγια του Αχελώου στα πόδια των Ελληνικών, της Καλής Κώμης  και του Πετρωτού από τη μεριά της Αργιθέας και των απόκρημνων βράχων του Νεγκοζίου και του Σέλτσου από τη μεριά της Άρτας ως τα απομεινάρια της θρυλικής Γέφυρας Κοράκου αλλά και η Κοιλάδα του που απλώνεται στα πόδια του Αη Βασίλη και της Γρέβιας, των Πηγών, των Γλύνικων, του Τσιφλικίου, της Μεγαλόχαρης και του Μεσόπυργου ως τον Εμπεσσό, τα Βρουβιανά και το Περδικάκι από τη μεριά της Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας αλλά και του Μαράθου, των Βραγκιανών, των Γρυμπιανών, του Αρδάνοβου και του Αργυρίου και Καταφυλίου Αργιθέας - όπου η περίφημη πετρογέφυρα - ως το Νέο Αργύρι Ευρυτανίας συνθέτουν ένα πραγματικά μαγευτικό γεωφυσικό σύνολο με περίσσεια ομορφιά σε κάθε εποχή του χρόνου!!!. Δικαιολογεί δε αυτή η γεωφυσική ενότητα την υπερηφάνεια των Αργιθεατών, των Ραδοβιζυνών, των κατοίκων του ορεινού Βάλτου και των Αγράφων για το ποτάμι τους, για το μυθικό Αχελώο και την πανέμορφη Κοιλάδα του που εκτείνεται κυρίως ανάμεσα σε Γέφυρα Κοράκου και σε Γέφυρα Καταφυλίου!!! Ίδιοι τόποι, ίδια ήθη και έθιμα, ίδιος πολιτισμός, ίδια ζακόνια  και ο κόσμος τους στενά συνδεδεμένος, με κοινά συμφέροντα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...