Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα εξέτασης του Ερυθρού Σταυρού σε σχολεία της Άρτας



Υψηλά ποσοστά προβλημάτων υγείας
Πάνω από 70 % δεν έχουν κάνει όλα τα εμβόλια

   Ολοκληρώθηκε η υγειονομική εξέταση των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη και του πρώην Δήμου Ξηροβουνίου του Δήμου Αρταίων στα πλαίσια του προγράμματος«Νοιάζομαι για την υγεία μου» που υλοποιεί ο Ερυθρός Σταυρός.
   Εξετάστηκαν συνολικά 95 μαθητές Δημοτικών Σχολείων και 29 μαθητές νηπιαγωγείων και από τα ευρήματα επιβεβαιώθηκε η ανάγκη και δικαιώθηκε η επιμονή του Τμήματος Άρτας του Ερυθρού Σταυρού στη διεκδίκηση και υλοποίηση του προγράμματος, καθώς διαπιστώθηκαν προβλήματα σε υψηλά ποσοστά που έχουν διαφύγει της προσοχής των γονέων ή δεν τους έχει δοθεί η πρέπουσα σημασία.
   Συγκεκριμένα, σε ποσοστό που ξεπερνά το... 70% βρέθηκαν προβλήματα στοματικής υγιεινής (τερηδόνα, ουλίτιδα, ορθοδοντικά προβλήματα κ.τ.λ), προβλήματα όρασης σε ποσοστό 15%, υψηλής χοληστερίνης (προφανώς κληρονομικής) σε ποσοστό 14% και διάφορα άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα μη κανονικής ανάπτυξης, ορθοπεδικά, αυξημένης πίεσης κ.τ.λ.) σε αδικαιολόγητα υψηλά ποσοστά. 
   Επίσης, από τον έλεγχο των βιβλιαρίων υγείας διαπιστώθηκε υψηλό ποσοστό (πάνω από 70%) που δεν έχουν κάνει όλα τα εμβόλια. Για κάθε παιδί που εξετάστηκε συμπληρώθηκε σχετική ατομική καρτέλα η οποία θα σταλεί στους γονείς για να φροντίσουν ανάλογα την υγεία του παιδιού τους.
   Το Τμήμα Άρτας του Ερυθρού Σταυρού ευχαριστεί θερμά τη Δ/ντρια του Κ.Υ Άνω Καλεντίνης, παιδίατρο κα Καραστεργίου, τον οδοντίατρο κο Γούσια, την Επισκέπτρια Υγείας κα Μούτσιου καθώς και τα στελέχη και τις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού που με ιδιαίτερο ζήλο και επιμέλεια υλοποίησαν το πρόγραμμα.
   Ευχαριστεί επίσης τον υπεύθυνο του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κο Αναγνώστου και τους τοπικούς Δήμους για την συνεργασία τους στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος.
   Στα σχολεία του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, που απομένουν από την ορεινή περιοχή, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί το Φθινόπωρο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...