Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Το φθινόπωρο οι νέες ταυτότητες



Προχωρά η επιχείρηση ελέγχου των ανθρώπων...


Μπορεί ο ΓΑΠ να μην κατάφερε να υποχρεώσει τους Έλληνες να χρησιμοποιούν την  "φοροκάρτα", δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι αυτή βρίσκεται προ των θυρών. Και δεν την καθιέρωσε υποχρεωτικά διότι θα έπεφτε αρκετά βαρύ στην ελληνική κοινωνία. Έπρεπε να προηγηθούν άλλα πιο σημαντικά για τους επικυρίαρχους: τα μνημόνια και η οικονομική εξαθλίωση. Διότι μετά, με μερικά κόκκαλα θα είμαστε και ευχαριστημένοι. Παλιά, παμπάλαιη η συνταγή: παίρνω δέκα, δίνω δύο (και αυτά λειψά) και είναι ευχαριστημένοι αφού προηγουμένως θα νομίζουν ότι οι ίδιοι έχουν διώξει και τους κακούς που δημιούργησαν όλα τα δεινά στον λαό...

Όμως, ο στόχος τους δεν χάνεται. Είναι ο πλήρης έλεγχος των ανθρώπων. Και αυτό ήδη έχει επιτευχθεί σε μέγιστο βαθμό με τα τηλέφωνα (κυρίως τα κινητά) και τον "Μεγάλο Αδελφό - Έσελον". Ύστερα είναι οι νέες, ψηφιακές ταυτότητες που θα μπορούν να συνδεθούν εύκολα με τους υπερ-υπολογιστές παρακολούθησης και καταγραφής, οι κάρτες αναλήψεων των τραπεζών και οι μελλοντικές φοροκάρτες. Με όλα αυτά τα όπλα, οποιαδήποτε κεντρική εξουσία θα μπορεί εύκολα να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πού βρισκόμαστε και τι κάνουμε, ενώ τα ίχνη που θα αφήνουμε πίσω με τη χρήση όλων αυτών των "αγαθών" , θα είναι ουσιαστικά η δική μας αυτο-παρακολούθηση! 
Με όλα αυτά, το φθινόπωρο ξεκινά η διαδικασία αντικατάστασης της αστυνομικής ταυτότητας με το νέου τύπου το οποίο θα έχει τη μορφή πιστωτικής κάρτας και θα αναγνωρίζεται και ως ταξιδιωτικό έγγραφο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρά στην καθιέρωση νέου τύπου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, στο πλαίσιο υιοθέτησης και εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΚ) 2252/2004 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον οποίο τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας αναγνωρίζονται ως ταξιδιωτικά έγγραφα.

Η διαδικασία αντικατάστασης θα υλοποιηθεί σταδιακά με τρόπο που θα καθορίσει η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανά χρονολογική σειρά έκδοσής τους (με σειρά προτεραιότητας στις παλαιότερες χρονολογίες έκδοσης) και κατά αλφαβητική σειρά. 
Όλα τα δελτία αστυνομικής ταυτότητας θα ισχύουν μέχρι και την αντικατάστασή τους από τα νέου τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...