Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Η Πολιτική Προστασία προετοιμάζεται για την αντιμετώπιση σεισμικών φαινομένων



Για τον καλύτερο συντονισμό όλων των φορέων

   Είναι γεγονός πώς μετά την ακολουθία των συνεχών σεισμών στην ευρύτερη περιοχή βορειοδυτικά της Άρτας, υπάρχει αυξημένη ανησυχίαστους κατοίκους των γύρω περιοχών που έχουν "ταρακουνηθεί" πολύ τις τελευταίες εβδομάδες και αυτή η κατάσταση εντείνεται από τις κάθε λογής εκτιμήσεις ειδικών και "ειδικών".
   Πάντως η Περιφέρεια Ηπείρουπροχωράει σε συσκέψεις ώστε να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τέτοιο ενδεχόμενο. Έτσι, όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση:... 
   Προγραμματισμένες συσκέψεις για το «Σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας αντιμετώπισης κινδύνων από εκδήλωση σεισμικών φαινομένων» θα πραγματοποιηθούν στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου.
   Την Τρίτη 29 Μαΐου 2012 και ώρα 12:00 συγκαλείται το Συντονιστικό Όργανο Προστασίας της Π.Ε. Πρέβεζας (αίθουσα συνεδριάσεων Π.Ε. Πρέβεζας), ενώ τηνΤετάρτη 30 Μαΐου 2012 και ώρα 11:00 συγκαλείται το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων (αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου).
   Σκοπός των συσκέψεων είναι η διαμόρφωση ενιαίας πολιτικής και καλύτερουσυντονισμού όλων των φορέων για την αντιμετώπιση σεισμικών φαινομένων. Για το σκοπό αυτό έχουν κληθεί οι υπεύθυνοι των γραφείων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων να προβούν στην σύνταξη Σχεδίου για την υποδοχή και διαβίωση των πληγέντων μετά από σεισμό (χώροι καταυλισμών) με τις κατάλληλες υποδομές (φωτισμό, δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης ).
   Ανάλογες συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και στις άλλες δύο Π.Ε. της Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...