Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Μαθητές από την Άνω Καλεντίνη Άρτας στο Ευρωκοινοβούλιο.

.


Με πρωτοβουλία του Γερμανού Ευρωβουλευτή Γ. Χατζημαρκάκη


Η Ήπειρος είναι η λιγότερο αναπτυγμένη περιφέρεια της Ευρώπης. Συγκρινόμενη με τις αναπτυγμένες περιφέρειες της Γερμανίας, αναδεικνύει το ζήτημα των ανισοτήτων που δεν έχουν γεφυρωθεί στην ΕΕ τόσο στην κοινωνική όσο και στην οικονομική ανάπτυξη.

 
Με πρωτοβουλία του Γερμανού ευρωβουλευτή Γιώργου Χατζημακράκη, μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου Άνω Καλεντίνης του Δήμου Καραϊσκάκη Άρτας επισκέφθηκαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανοίγοντας το δρόμο της επικοινωνίας, της επαφής και της διασύνδεσης μεταξύ των Ευρωπαίων. 
 
Παράλληλα κ. Χατζημαρκάκης προσκάλεσε και Έλληνες μαθητές αντίστοιχου σχολείου της Κολωνίας από τη Γερμανία. Τα ελληνόπουλα από την Ήπειρο και με εκείνα από την Γερμανία γνωρίστηκαν, μίλησαν για τη ζωή και τις εμπειρίες τους, αντάλλαξαν απόψεις  και μαζί επισκέφτηκαν το Parlamentarium, ένα νέο εκθεσιακό χώρο όπου υπάρχει πλήρης ενημέρωση για την ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
 
Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τις εργασίες και τη λειτουργία των Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων από τον κ. Χατζημαρκάκη και τους ευρωβουλευτές Σπύρο Δανέλλη, Δημήτρη Δρούτσα, Χρυσούλα Παλιαδέλη και Μαριέττα Γιαννάκου. 
 
Με τους ευρωβουλευτές συμμετείχαν σε τηλεοπτική εκπομπή με θέμα το «Μέλλον της Ευρώπης» την οποία διοργάνωσε η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και με συντονιστή τον δημοσιογράφο Κώστα Αργυρό. 

Είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προβολή της ταινίας του Νίκου Μεγκρέλη: «Shooting vs Shooting Πεθαίνοντας για την Αλήθεια» η οποία αναφέρεται  στην αέναη σύγκρουση ανάμεσα στην ενημέρωση  και στην προπαγάνδα ,στους θανάτους των δημοσιογράφων στην προσπάθειά τους να μεταφέρουν στην κοινή γνώμη την πραγματικότητα του πολέμου  στο Ιράκ και στο καθεστώς της ατιμωρησίας των ενόχων.

http://www.tanea.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...