Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ξευτιλίστηκαν και δεν το καταλαβαίνουν!



Ξευτιλίστηκαν και δεν το καταλαβαίνουν!










ΕΜΕΙΝΕ για τρεις περίπου ώρας στο ξενοδοχείο ο ακατονόμαστος πρώην πρωθυπουργός και εκλήθη το Δημοτικό Συμβούλιο, να ψηφίσει πίστωση 1500 ευρώ, για να καλυφτεί το κόστος της παραμονής του στην πόλη μας. Να σημειωθεί ότι απ’ όσα τότε εξήγγειλε για την Άρτα και την ευρύτερη περιοχή, δεν έγινε τίποτα απολύτως, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα , αυτό της παραχώρησης του ΞΕΝΙΑ, για το οποίο ο δήμαρχος Γιάννης… καμάρωνε και το θεωρούσε «το έργο που θα τον έβγαζε και πάλι δήμαρχο»!
ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ θέμα που εκλήθη να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς κανένας να αντιδράσει έντονα, έστω και με την αποχώρησή του, ήταν να εγκριθεί πίστωση 3000 ευρώ για την ενίσχυση εν όψει εορτών των άπορων οικογενειών. Ή καλύτερα όσων οικογενειών, αυτές τις δύσκολες ημέρες της κρίσης, δεν έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν τα απαραίτητα.
ΚΑΙ ΤΟ παρανοϊκό του θέματος. Για να μείνει ο ακατονόμαστος τρεις ώρες σ’ ένα πολυτελές δωμάτιο 1500 ευρώ και για να βοηθηθούν οι άπειρες οικογένειες, που στην εποχή της κρίσης (το τονίζουμε και το επαναλαμβάνουμε) δεν έχουν να φάνε, 3000 ευρώ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτή είναι η δημοτική μας αρχή! Προκαλεί τον κοσμάκη που δεν έχει να φάει, καλύπτοντας έξοδα του ακατονόμαστου, για την επίσκεψη του οποίου δεν είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά ο ίδιος στην προσπάθεια που έκανε την εποχή εκείνη, να διασώσει ότι είχε απομείνει απ’ το πολιτικό του γόητρο. Μια επίσκεψη που στην ουσία και την εποχή εκείνη, πριν από μερικούς μήνες δηλαδή, είχε προκαλέσει τους πολίτες, αφού εκτός των άλλων είχαν χρειαστεί και χίλιοι περίπου αστυφύλακες, για να τον προστατεύσουν, απ’ τους πενήντα περίπου αγανακτισμένους, που είχαν συγκεντρωθεί για να τον γιουχάρουν!
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ούτε την στοιχειώδη πολιτική σκέψη. (Αλήθεια τι δουλειά κάνουν οι επικοινωνιολόγοι του δημάρχου Γιάννη;) Να αφήσουν το θέμα αυτό, να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να μην οδηγηθεί ο πολίτης σε σκέψεις περίεργες. Για να μην κάνει λόγο για ανάλγητους εκπροσώπους, τους οποίους ψήφισε και στήριξε, για να κάνουν τώρα τις… μαγκιές που προαναφέρουμε.
ΟΜΩΣ η έμφαση πρέπει να δοθεί στο πρόβλημα που υπάρχει, το οποίο πάλι κανένας εκ των παραγόντων της δημοτικής αρχής δεν σκέφτηκε.
-ΕΙΝΑΙ δυνατόν σ’ ένα Δήμο που αρχίζει απ’ την Δαφνωτή και καταλήγει στην Κορωνησία, το ποσό των 3000 ευρώ, να μπορεί να καλύψει κάποια ανάγκη;
-ΕΙΝΑΙ δυνατόν, στην ουσία, να βοηθηθεί κάποια οικογένεια;
ΑΣΤΕΙΑ και τα δυό ερωτήματα. Και πάλι η απορία μένει:
-ΟΥΤΕ αυτή την απλή σκέψη, δεν μπόρεσε να κάνει ο άνθρωπος που θεωρήσαμε όλοι, ότι μπορεί να μας εκπροσωπήσει αξιοπρεπώς; Αλλά ούτε και οι καλά αμειβόμενοι συνεργάτες του, δεν μπόρεσαν να σκεφτούν, ότι η διαδοχή των θεμάτων και οι προτάσεις που έκαναν οδηγούν στην ξευτίλα;
ΔΥΣΤΥΧΩΣ! Αυτοί είναι και όσο κι αν το παιδέψουμε το πράγμα, πάλι στην ίδια σκέψη θα οδηγηθούμε. Να περάσει ο καιρός, να τους στείλει ο πολίτης (και με την δική μας βοήθεια) από κει που ήρθαν, γιατί και ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του είναι ανεκδιήγητοι!

Η φωτογραφία είναι απ’ την επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού Γιώργου στην Άρτα, τότε που ο δήμαρχος Γάννης… καμάρωνε δίπλα του, θεωρώντας ότι η επίσκεψη αυτή θα τον αναβαθμίσει.Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...