Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ναρκωτικά, κλοπές, λαθρεμπορία… Απ’ όλα έχει η Άρτα

Ναρκωτικά, κλοπές, λαθρεμπορία… Απ’ όλα έχει η ΆρταΗ αστυνομία συλλαμβάνει, η κοινωνία αδιαφορεί και η συνέχεια θα είναι χειρότερη!





Ένα καθημερινό, τυπικό αστυνομικό δελτίο, αποτέλεσμα της σκληρής και αποτελεσματικής δουλειάς που κάνει η Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, είναι το καμπανάκι για την τοπική κοινωνία, η οποία όμως αδιαφορεί προκλητικά! Ναρκωτικά σε κουτάκια από σπίρτα διακινεί αφγανός λαθρομετανάστης, συμπολίτες μας έκλεψαν πρατήριο και έτερος συμπολίτης μας, κατηγορείται για λαθρεμπορία.
Τα γεγονότα περιληπτικά και η περισυλλογή ακολουθεί:
-Συνελήφθη λοιπόν αφγανός λαθρομετανάστης στην περιοχή των νέων Εργατικών κατοικιών, που είχε ποσότητα χασίς, συσκευασμένη σε κουτάκια από σπίρτα με σκοπό να τα διαθέσει σε ομοεθνείς του, αλλά και σε νέους του συνοικισμού των Εργατικών Κατοικιών.
-Συνελήφθησαν δυό αρτινοί, οι οποίοι εισήλθαν σε πρατήριο καυσίμων, έκλεψαν ηλεκτρονικό υπολογιστή, οθόνες, ένα ψεύτικο αεροβόλο, ασύρματο τηλέφωνο, ενώ δεν μπόρεσαν να πάρουν κάποια χρήματα. Συνέχισαν και σε διπλανό περίπτερο και ακολούθως συνελήφθησαν. Ο ένας 27 ετών και ο δεύτερος 30 ετών, παλιοί γνώριμοι της Αστυνομίας, έχουν συλληφθεί και  στο παρελθόν, αλλά είναι ελεύθεροι!
-Συνελήφθη στον Καλοβάτο συνελήφθη ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ, ο οποίος είχε μεγάλες ποσότητες τσιγάρων απ’ την Ρουμανία και τα διέθετε προς πώλησιν. Παραβίασε το νόμο περί λαθρεμπορίου και απ’ ότι λέγεται, δύσκολα θα ξεμπλέξει.
Τηλεγραφική η παράθεση των γεγονότων, μιας και ανάλογα έχουν δημοσιευτεί και το προηγούμενο διάστημα. Δείχνουν όμως την κατάσταση που επικρατεί στην Άρτα και πορεία της εγκληματικότητας ακολουθεί αυτή των άλλων μεγάλων πόλεων, κυρίως της Αθήνας. Όπου ανάλογα περιστατικά και υπό κανονικές συνθήκες αποτελούν επιτυχίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας και πλέον δεν θ’ αποτελούν ούτε «μονοστηλάκι», που λέγαμε παλιότερα στις εφημερίδες.
Αυτά όμως τα περιστατικά, δεν μπορεί παρά να είναι οι καμπάνες που χτυπούν προς τους ταγούς της τοπικής κοινωνίας, που πάντα «περί άλλων τυρβάζουν» και αυτό που λέγεται κοινωνία με τα προβλήματα που παρουσιάζονται και έχουν, κυρίως, ως αποδέκτη τη νεολαία, ως θέμα ούτε που το αγγίζουν.
-Πόσα άρθρα και πόσες αναλύσεις να κάνουμε, για την επικίνδυνη, πλέον, παραμονή τόσων και τόσων εκατοντάδων λαθρομεταναστών στην Άρτα, οι οποίοι φροντίζουν να μας θυμίζουν ότι πλέον έχουν περάσει, στην όχθη της παρανομίας και δεν επιθυμούν να επιστρέψουν.
-Πόσες παρεμβάσεις να κάνουμε για τα ναρκωτικά, που κυκλοφορούν παντού και η αντιμετώπιση απ’ την πολιτεία και την κοινωνία, περιορίζεται σε κάποιες φιλοσοφικές αναλύσεις.
-Τι να πούμε για τις κλοπές, που αν δεν υπάρξουν σ’ αυτή την μικρή περιοχή τρεις ή τέσσερις την ημέρα, ως γεγονός δεν θα είναι είδηση.
Εμείς τα λέμε… Για να είμαστε ειλικρινείς βαρεθήκαμε να απευθυνόμαστε σε κοινωνικά… κουφούς, που τέτοιοι είναι ΟΛΟΙ όσοι σήμερα μας εκπροσωπούν, σε ΟΛΑ τα επίπεδα. Εμείς βέβαια θα συνεχίσουμε να θυμίζουμε τα προβλήματα, αλλά η κοινωνία και οι απροστάτευτοι πολίτες, θα πρέπει να… χαίρονται τους εκπροσώπους τους!
Του ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...