Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Σε όλη την χώρα, σε περιφέρειες και δήμους, ασχολούνται με τα αιολικά πάρκα...


Μεγάλο το ενδιαφέρον και η αναμπουμπούλα για τις αδειοδοτήσεις των πράσινων αιολικών πάρκων ανα την επικράτεια αυτές τις ημέρες στις...περισσότερες περιφέρειες και δήμους της απολέσουσας δυστυχώς χώρας μας.
Με τις ευλογίες βεβαίως της ευρωπαϊκής ένωσης όλα αυτά , εδώ ξεχάσαμε για τα καλά τα περι Νατούρα, και τα περί προστατευομενων ζωνών των καταπράσινων αιώνων τωρα παρθένων εδαφών .Έτσι σαν φυτευτά κατά κάποιον τρόπο και εν μια νυκτί , τα πράσινα αιολικά πάρκα αρχίζουν και εμφανίζονται σαν μανιτάρια μαγικά (τωρα αν πατήσει κανάς βοσκός εκει ψηλα στα βουνά και στα νατούρα , τον κράζουν ! του περνουν κα την κλίτσα !!) . Καλώς σαν αναπτυξιακός ο λόγος που γίνεται όλα αυτά , αλλά με θέματα περιβαλλοντολογικού ενδιαφέροντος και σχετικής ανησυχίας έχουμε ξεχαστεί ολίγον τι - αυτές τις μέρες .. πάντα- και δεν ξερω αν ειναι και τυχαίο το όλο τούτο , και το αναφέρω ως απορία. 
Δεν ξέρω πως ακριβώς γίνεται , εκεί που θα τοποθετούνται τα αιολικά πάρκα αλλά οτι μπορεί να φυτεύονται και στην μέση του '' δρόμου και στο χώρος ζωής '' διαφόρων .. ακόμα και σπάνιων ειδών πουλιών αποδημητικών και ντόπιων , είναι μια αποριά που ολο σπρώχνεται εντέχνως απο τους πράσινους επενδύτες , ως ενα θέμα λήξαν . 
Όλα αυτα οι αθώες ψυχές -πλάσματα πάλι θα πληρώσουν , διότι τα ίδια που τραβάνε και οι καφέ αρκούδες ,απο την Εγνατία οδό .. τα συνεχείς ξεκλιρίσματα και θάνατοι της καφέ αρκούδας, θα τα γνωρίζετε φυσικά ...οπου το θέμα εχει διογκωθεί για τα καλά ( μεχρι το τελικό αφανισμό στο όνομα της προόδου!) σαν σε βωμό του ματωμένου χρήματος.. σαν τα ματωμένα διαμάντια .
Ενα αλλο θέμα με αυτα τα αιολικά ειναι οτι αυτα τα πάρκα ειναι για μεγάλα πορτοφόλια , και ετσι οι πλούσιοι πλουσιοτεροι και οι φτωχοί να κοιτάνε ως συνήθως.
Δεν ειδα ή να πω καλύτερα δεν πρόλαβα να δω , αυτά τα πάρκα θα είναι μόνο σε ιδιωτική μορφή ; ..ή και σε κάποια μορφή δημοτική ώστε να φρενάρουμε σε κάποιο βαθμό και την εσωτερική (και εξωτερική ) μετανάστευση των νέων ; ..που πληρώνουν την νύφη απο τα χρηματοοικονομικά-δοκιμαστικά παιχνίδια της ευρωπαϊκής ένωσης , που τόσο πολύ μας αγαπάει ..
http://metsovitis.blogspot.com/

2 σχόλια:

  1. Μα εκεί είναι το ψητό..Δείτε εδώ: Σε σχετικές ανακοινώσεις προέβη σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη, που είναι αρμόδια για τα θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας.
    ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ
    Απαντώντας σε ερώτηση για τις γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος επί των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και ειδικά για τα αιολικά Πάρκα η Αντιπεριφερειάρχης που είναι πρόεδρος της ανωτέρω επιτροπής, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η θέση της Περιφερειακής Αρχής είναι η τόνωση της επιχειρηματικότητας και η απαρέγκλιτη τήρηση των νόμων και δεν μπορούμε να αποκόψουμε τον επιχειρηματία που θέλει να επενδύσει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Γνωμοδοτούμε θετικά και αφουγκραζόμαστε πάντα την άποψη της τοπικής κοινωνίας.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πηγή εδώ: http://www.clickarta.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3109%3A2011-08-05-12-53-07&catid=36%3Apolitikaoikonomia&Itemid=34

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...