Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Αμηχανία για τις εξελίξεις από τοπικούς παράγοντες και στελέχη του ΠΑΣΟΚ
Συντάχθηκε απο τον/την ΗΧΩ   
Σε στάση αναμονής οι βουλευτές Δ. Τσιρώνης και Π. Στασινός
Οι εκλογές η μόνη λύση, δηλώνει ο Κ. Παπασιώζος
Με την συνεδρίαση της ΚΟ ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται εν εξελίξει, η κρίση στον κυβερνών κόμμα, βρίσκει τα τοπικά στελέχη του Κινήματος σε αδυναμία να μιλήσουν και σε αμηχανία για το τι θα φέρει η επόμενη ημέρα. Στάση αναμονής για τις εξελίξεις κρατούν οι βουλευτές Άρτας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσιρώνης και Παύλος Στασινός, δεν κάνουν δηλώσεις και παρακολουθούν τις διεργασίες χωρίς να γνωρίζουν τι μπορεί να συμβεί. Από την στάση τους πάντως είναι σαφές ότι δεν σκέπτονται να διαφοροποιηθούν από τη γραμμή που ακολουθεί η πλειοψηφία των βουλευτών του κινήματος, ενώ έχουν σαφείς αποστάσεις από όσους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραιτήθηκαν ή λέγεται ότι θα παραιτηθούν.
(17/6/2011)
Τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δήλωναν έντονη τη δυσαρέσκειά τους για την –κατ’ ουσίαν- απόφαση του πρωθυπουργού να παραιτηθεί αφού γνωστοποίησε τις προθέσεις του σε ελάχιστους και δεν έκανε τουλάχιστον τα αυτονόητα, όπως δηλαδή την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ή του Πολιτικού Συμβουλίου.
Κάλπες
Ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Παπασιώζος, σε ερώτηση της «Η» για όσα συμβαίνουν, δήλωσε πως «συμμερίζεται την αγωνία των συμπολιτών μας», οι οποίοι όπως είπε «αναμένουν από εμάς να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων». «Έτσι όμως όπως έχουν έλθει τα πράγματα, η μόνη ενδεδειγμένη εξέλιξη είναι οι εκλογές» δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ., σημειώνοντας πως και οι δικοί του προβληματισμοί για την πορεία της χώρας, είναι ίδιοι με τους ανθρώπους της περιοχής μας, με τους οποίους όπως είπε, είναι σε διαρκή επαφή.
Ψηφοδέλτια
Παρότι τίποτε δεν είναι σίγουρο για την προκήρυξη εκλογών, οι συζητήσεις στρέφονται πλέον ποιοι θα συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια, κυρίως των δύο κομμάτων εξουσίας.
Στο ΠΑΣΟΚ, με την εκλογή του Γιάννη Παπαλέξη στη θέση του Δημάρχου Αρταίων, υπάρχει κενό, εάν υποτεθεί πως θα είναι εκ νέου υποψήφιοι τόσο ο Χρήστος Γκόκας, όσο και η Αναστασία Κατσαντούλα.
Στη Ν.Δ., υπάρχει επίσης κενό, μετά την προσχώρηση του Γιώργου Παπαγεωργίου στο ΔΗΣΥ της Ντόρας Μπακογιάννη.
Με δεδομένο πως δεν θα είναι υποψήφια η κ. Λουκία Μάνου, τότε δύο εκ των βασικών διεκδικητών θα είναι οι κύριοι Γιώργος Παπαβασιλείου και Ευάγγελος Παπαδημητρίου.
Ενδιαφέρον θα έχει και η σύνθεση του ψηφοδελτίου του ΔΗΣΥ, εάν δηλ θα συμμετέχει ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπαγεωργίου, ή εάν θα επιλέξει κάθοδο στην Αθήνα. Ως υποψήφιος βουλευτής με το ΔΗΣΥ, ακούγεται και ο κ. Νίκος Καμπέρης, που εκλέχθηκε πρόσφατα στην κεντρική επιτροπή του ΔΗΣΥ.
syntagma 2011 6os mnhmonio epeisodia
Αμηχανία για τις εξελίξεις από τοπικούς παράγοντες και στελέχη του ΠΑΣΟΚ
Συντάχθηκε απο τον/την ΗΧΩ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...