Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας προτρέπει και ο Ιερώνυμος

«Εφόσον λιγότερο ή περισσότερο υπήρξαμε όλοι μέρος της κρίσεως, μπορούμε να γίνουμε μέρος της αλλαγής» τονίζει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, προειδοποιώντας μάλιστα πως σε διαφορετική περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος αλληλοεξόντωσης. Σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο αρχιεπίσκοπος τονίζει ότι «χρειάζεται να κινητοποιηθεί μεγαλύτερο... τμήμα της κοινωνίας μας». «Το κυριότερο απαιτείται μία εμβάθυνση στην πνευματική μας κληρονομιά, ώστε να προκύψει μία νέα ιεράρχηση των αξιών μας.

»Καθώς ατενίζουμε με δέος και σφίξιμο καρδιάς τα οικονομικά μέτρα για την έξοδο από την κρίση, ταυτόχρονα αγνοούμε και αναρωτιόμαστε ποιο τοπίο θα αντικρίσουμε βγαίνοντας από αυτή. Ποιες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις θα έχουν τα εν λόγω μέτρα στην οικογένεια, στις εργασιακές σχέσεις, στα όνειρα της νεολαίας; Σε ποια κατάσταση θα βρεθούν, με τα νέα δεδομένα, η ελληνική κοινωνία και (γιατί όχι;) η ελληνική Πολιτεία μέσα στη διεθνή πραγματικότητα; Ποιο κοινωνικό ήθος θα γεννηθεί αύριο.


»Θα αποτελεί μοιραίο λάθος να παρακολουθούμε παθητικά αυτή τη διεργασία σχηματισμού του νέου τοπίου (...). Έχουμε και τη δυνατότητα και το καθήκον να συμβάλουμε στη διαμόρφωση της υγιέστερης κοινωνίας που όλοι επιθυμούμε και οραματιζόμαστε» τονίζει ο Ιερώνυμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...