Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Κρίσιμες ώρες για τραυματία διαδηλωτή

 



Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ένας διαδηλωτής 31 χρόνων, ο οποίος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν μπροστά από πολυκατάστημα στην οδό Πανεπιστημίου.

Ο τραυματίας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται πολύ κρίσιμη, ενώ ιατρικές πηγές εκτιμούν ότι θα παραμείνει κρίσιμη για το επόμενο επταήμερο.

Ο ασθενής θα παραμείνει σε νάρκωση για τις επόμενες ώρες και, σύμφωνα με τις ανωτέρω ιατρικές πηγές, είναι πολύ πιθανό, εάν και εφόσον ξεπεραστεί ο κίνδυνος, το υποσκληρίδιο αιμάτωμα που του προκάλεσε το πλήγμα από γκλομπ αστυνομικού να του επιφέρει μόνιμες ή λιγότερο μόνιμες βλάβες.

Σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή, η εντατική του Γενικού Κρατικού δεν διαθέτει ελεύθερη κλίνη και η διοίκηση του νοσοκομείου ανακάλεσε επιπλέον βάρδιες του νοσηλευτικού προσωπικού, προκειμένου να διασφαλιστεί η νοσηλεία του ασθενούς σε καθεστώς ΜΕΘ.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι προγραμματίστηκε ο ασθενής να υποβληθεί άμεσα σε αξονική τομογραφία, ώστε να διερευνηθεί η μετεγχειρητική του κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματίας έφερε υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο κρανίο, ύστερα από χτύπημα που υπέστη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν αιφνιδιαστικά δεκάδες διαδηλωτές, οι οποίοι περνούσαν έξω από το πολυκατάστημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί απ' αυτούς.

Ο άτυχος άνδρας υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και λίγο μετά τις 16:00 εισήχθη στο χειρουργείο, αφού κινδύνευε άμεσα η ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...