Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Στο ΕΣΠΑ οι ελπίδες για την περιφέρεια




Η Ελλάδα δέχεται πολιτική επίθεση από ξένα κέντρα επεσήμανε η υφυπουργός Άννα Νταλάρα


Λεφτά δεν υπάρχουν, άρα όλες οι ελπίδες για την ανάπτυξη της περιφέρειας, εναποτίθενται στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, επεσήμανε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννα Νταλάρα, σε εκδήλωση που οργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Άρτας του ΠΑΣΟΚ, στο ξενοδοχείο ΒΥΖΑNΤΙΝΟ και συμμετείχε σημαντικός αριθμός μελών και στελεχών του κόμματος.
Απλή και χωρίς διάθεση να ωραιοποιήσει την κατάσταση η υφυπουργός Άννα Νταλάρα, για να σημειώσει ότι αυτό τον καιρό η χώρα μας δέχεται πολιτική επίθεση, από διάφορα κέντρα του εξωτερικού. Η εισήγησή της θεωρήθηκε αριστερή προσέγγιση της κατάστασης που επικρατεί στην χώρα μας και ζήτησε απ’ τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της περιοχής μας, ώστε το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.
Μεγάλο και το ενδιαφέρον των στελεχών του ΠΑΣΟΚ Άρτας, που και σ’ αυτή την διαδικασία κατέθεσαν τον προβληματισμό τους, με στόχο να μεταφερθούν κάποιες εκ των απόψεων αυτών στην ηγεσία του κόμματος.
Ο κ. Χρήστος Βίτσιος έκανε αναφορά στην αναγκαιότητα κινητοποίησης μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, για ν’ αλλάξουν πολλά πράγματακαι επικαλούμενος ρήση του Μπρέχτ, επεσήμανε με νόημα: «αν αγωνίζεσαι μπορεί να χάσεις, αν δεν αγωνίζεσαι θα χάσεις σίγουρα».
Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Πτηνοτροφικού Παναγιώτης Κυρτσάς, έθεσε το πρόβλημα των εργαζομένων και της προοπτικής τους, ο πρόεδρος των νεφροπαθών Κώστας Μπαλάσκας εστίασε στα προβλήματα στο χώρο της υγείας. Παρεμβάσεις έκαναν ο πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Νικολάου και ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Σκανδάλης.
Η υφυπουργός Εργασίας κα Άννα Νταλάρα, που είναι η αρμόδια και για το μεταναστευτικό, είχε συνάντηση με το δήμαρχο Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη, ο οποίος της έκανε γνωστό ότι στην περιοχή μας, υπάρχει μείζον πρόβλημα με την παραμονή μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών και ζήτησε την βοήθεια της πολιτείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Η υφυπουργός επεσήμανε πως απ’ την πλευρά της κυβέρνησης γίνονται προσπάθειες να αλλάξει άμεσα ο νόμος για το πολιτικό άσυλο, ώστε να καταγραφούν οι μετανάστες και από κει και πέρα να απαιτηθεί να έχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση την δική της συνεισφορά στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
«Κάνουμε τα πάντα για να εντάξουμε τους μετανάστες», είπε η υφυπουργός, «για να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι νόμιμοι και να μιλήσουμε με την Ευρώπη, η οποία κωφεύει απέναντι σ’ αυτό το μεγάλο πρόβλημα, που είναι πρόβλημα όλης της Νότιας Ευρώπης». Με την παραχώρηση του ασύλου στους μετανάστες, εξήγησε η κα Νταλάρα, οι μετανάστες δεν παραμένουν στην χώρα μας, αλλά φεύγουν και λύνονται έτσι τα προβλήματα που υπάρχουν. Παράλληλα εξήγησε πως τα Κέντρα Υποδοχής που θα γίνουν σε διάφορα σημεία της χώρας μας, θα φιλοξενούν τους μετανάστες για τέσσερις, πέντε το πολύ εβδομάδες, για να προωθούνται σε άλλες χώρες στην συνέχεια.
Γενικά σ’ ότι αφορά το μεταναστευτικό, που το χαρακτήρισε το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της Ευρώπης, η υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι γίνονται ουσιαστικές παρεμβάσεις και άμεσα θα έχουμε αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...